Veilig inloggen

Studentenportaal > Nascholing > Veilig inloggen

Voor toegang tot ons portaal maken we gebruik van Google OAuth-beveiligingsprotocollen. Dit is een veilige inlog-methode die jouw privacy bewaakt en zorgt dat alle bestanden in je portfolio (van jouw en je coachees) veilig opgeslagen worden.


Je kunt bovendien inloggen zonder dat je je inlog- en andere gegevens met ons hoeft te delen:


3 soorten Google-accounts

Je kunt inloggen op ons portaal met een: 

Ik heb al een Google-account, Gmail-adres of Google Workspace-adres

Vul dan bij je aanmelding voor een opleiding of nascholing het email-adres van dit account in.

Ik heb nog geen account

Heb je dat nog niet dan kun je eenvoudig een Google-account of Gmail-account aanmaken. Dat is gratis en veilig want je controleert zelf alle privacyinstellingen. Met beide soorten accounts kun je straks inloggen op het portaal van jouw opleiding of nascholing.

Kies je ervoor om een Gmail-account aanmaken, dan heb je gelijk ook een gmail-adres wat altijd handig kan zijn.


Volg onderstaande stappen om een account aan te maken.

Google-account aanmaken met een eigen adres

Je kunt ook een Google-account aanmaken zonder gebruik te maken van een Gmail-adres. Volg dan de volgende stappen:

Ga naar de website van Google (www.google.com) en klik op de knop "Inloggen" in de rechterbovenhoek van de pagina.

Klik op de link "Account maken" links onderaan het inlogscherm. Dit brengt je naar de pagina voor het maken van een nieuw account.

Vul je voor- en achternaam in.

Klik op "Mijn huidige e-mailadres gebruiken".

Voer je bestaande e-mailadres in het daarvoor bestemde veld in.

Kies een sterk wachtwoord en voer het in het daarvoor bestemde veld in. Zorg ervoor dat het wachtwoord uniek is en bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen om de beveiliging van je account te waarborgen.


Klik op volgende, je krijgt nu een mail van Google met een verificatiecode die je moet invullen.

Als je de code hebt ingevuld kun je je telefoonnummer invoeren. Dit is optioneel, maar het kan handig zijn als je je wachtwoord ooit vergeet of extra beveiligingsfuncties wilt instellen, zoals tweestapsverificatie.

Vul vervolgens je geboortedatum en je gender in.

Klik op de knop "Volgende" om door te gaan.

Je krijgt nu nog een paar vragen over de mogelijkheid om een herstel-e-mailadres en een hersteltelefoonnummer op te geven en wat je wel en niet wilt delen of privé wilt houden.

Ga accoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Google.


Nadat je deze stappen hebt gevolgd, heb je succesvol een Google-account aangemaakt, en kunnen we je daarmee registreren voor toegang tot ons portaal waarna je het kunt gebruiken om in te loggen op het portaal.

Gmail-account maken

Je kunt er ook voor kiezen om een Gmail-account aan te maken, je hebt dan gelijk een gmail-adres wat altijd handig kan zijn. 

Ga dan naar de Gmail-website (www.gmail.com) in je webbrowser.

En klik op de knop "Account maken" of "Nu aanmelden" (de exacte bewoording kan verschillen, afhankelijk van de taalinstellingen en de lay-out van de website).


Op de registratiepagina moet je enkele persoonlijke gegevens invullen, zoals je voornaam, achternaam en gewenste gebruikersnaam. De gebruikersnaam die je kiest, vormt het eerste deel van je e-mailadres (bijv. gebruikersnaam@gmail.com). Controleer of de gewenste gebruikersnaam nog beschikbaar is.

Klik op de knop "Volgende" om door te gaan naar het volgende gedeelte van de registratie dat ongeveer hetzelfde is als hierboven beschreven.


Wanneer je alle stappen hebt gevolgd, heb je succesvol een Gmail-account aangemaakt en kunnen we je daarmee registreren voor toegang tot ons portaal waarna je het kunt gebruiken om in te loggen op het portaal.

Je hebt dan ook een gmail-adres tot je beschikking. 

Toegang tot het portaal

Voor aanvang van je opleiding of nascholing wordt je vanzelf toegevoegd aan jouw groep voor toegang tot het portaal met het inlog adres dat je bij aanmelding hebt opgegeven.

Je ontvangt dan een mail van Google met de boodschap dat je bent toegevoegd.

Je hoeft en kunt daar verder niets mee, maar vanaf dat moment heb je toegang tot het portaal van jouw opleiding of nascholing.